Biohorčica s olivami 210 g . Zloženie: olivy zelené* a čierne* (30 %), ocot*, horčičné semienko*, voda, extra panenský olivový olej*, soľ. Bez konzervačných látok. *Suroviny pochádzajúce z ekologického poľnohospodárstva. CZ-BIO-002.
Priemerný obsah živín v 100 g: Energetická hodnota: 1058 kJ / 257 kcal. Tuky 25 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 3,1 g. Sacharidy 1,5 g, z toho cukry 1,2 g. Bielkoviny 4,1 g. Soľ 5 g.
Odporúčame podávať k:
červenému mäsu, bielemu mäsu, hydine (kurčaťu, morke, králikovi, husi), podávaným za studena i za tepla. K rybám grilovaným, pečeným, studeným údeninám, šunke, k teplým párkom, klobásam. Na prípravu octových omáčok, k studeným i teplým omáčkam.
Oliva je plod olivovníka, ktorého kolískou je Ázia. Okrem zelených olív, ktoré sa zberajú na jeseň, existujú aj tmavé olivy zberané začiatkom decembra. Nejde o odlišnú odrodu. Zelené olivy sú len nezrelou formou olív tmavých.
Vyrába sa z nich veľmi kvalitný olivový olej a používajú sa tiež v rôznych jedlách. Kvality olív a olivového oleja využívali už starí Gréci. Olivy majú podľa vedcov veľmi kladný vplyv na ľudský organizmus. Vďaka svojim antioxidačným účinkom hrajú veľkú úlohu v boji proti starnutiu, civilizačným chorobám a chorobám srdca. Pomocou olivového oleja možno pomôcť pri liečbe mnohých kožných ochorení. Zlepšujú trávenie a chuť k jedlu. Niekoľko olív pred hlavným jedlom pomôže zvýšiť hladinu žalúdočných štiav, a tak urýchliť trávenie. Tiež sú výživné a dobré. Jednotková cena: 20,38 €/kg
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.